Zijn de kosten voor een opblaasfiguur aftrekbaar?

Zijn de kosten voor een opblaasfiguur aftrekbaar?

Opblaasfiguren zijn tegenwoordig populair op feestjes en evenementen. Ze zorgen voor een vrolijke sfeer en trekken de aandacht van voorbijgangers. Maar als je van plan bent om een opblaasfiguur te huren voor een evenement, vraag je je misschien af of de kosten hiervoor aftrekbaar zijn. In dit artikel gaan we dieper in op deze vraag en kijken we naar de mogelijke fiscale voordelen van het huren van een opblaasfiguur.

Wat zijn opblaasfiguren?

Opblaasfiguren zijn grote, opblaasbare objecten die worden gebruikt om aandacht te trekken. Ze worden vaak gebruikt voor reclamedoeleinden of als decoratie bij feestjes en evenementen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en maten, zoals luchtballonnen, dieren of personages. Opblaasfiguren kunnen zowel binnen als buiten worden gebruikt en zijn gemakkelijk op te zetten en af te breken.

VerhuurPlezier.nl: een populaire verhuurder van opblaasfiguren

Een bekende verhuurder van opblaasfiguren in Nederland is VerhuurPlezier.nl. Zij bieden een breed scala aan opblaasfiguren voor verschillende gelegenheden. Van mascottes voor sportevenementen tot reuzenpoppen voor winkelopeningen, VerhuurPlezier.nl heeft voor ieder wat wils.

Kosten verbonden aan het huren van een opblaasfiguur

De kosten voor het huren van een opblaasfiguur kunnen variëren, afhankelijk van het type opblaasfiguur en de duur van de huurperiode. Gemiddeld kost het huren van een opblaasfiguur €35,- voor de eerste dag en betaal je daarna een paar euro per dag extra. Houd er rekening mee dat er vaak ook borg wordt gevraagd, die je terugkrijgt bij het terugbrengen van het opblaasfiguur in goede staat.

Zijn de kosten aftrekbaar?

Als je een opblaasfiguur huurt voor zakelijke doeleinden, zoals voor een bedrijfsfeest of als onderdeel van een promotiecampagne, dan zijn de kosten hiervoor doorgaans aftrekbaar. Dit betekent dat je de kosten kunt opnemen als zakelijke kosten in je belastingaangifte. Het is belangrijk om de bestelbevestiging van VerhuurPlezier.nl goed te bewaren als bewijs van de gemaakte kosten.

Voorwaarden voor aftrekbaarheid

Om de kosten voor een opblaasfiguur als zakelijke kosten te kunnen aftrekken, moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Ten eerste moet het gebruik van de opblaasfiguur binnen de normale bedrijfsuitoefening vallen. Het moet dus aansluiten bij de aard van je onderneming en bijdragen aan het behalen van je zakelijke doelstellingen.

Daarnaast moet je kunnen aantonen dat de kosten redelijk zijn in verhouding tot het zakelijke belang. Als je bijvoorbeeld een opblaasfiguur huurt voor een klein bedrijfsfeestje met slechts enkele medewerkers, kunnen de kosten mogelijk als buitensporig worden gezien.

Tot slot moet je kunnen aantonen dat de opblaasfiguur louter zakelijk wordt gebruikt en niet voor privédoeleinden. Dit kan bijvoorbeeld nodig zijn als je het opblaasfiguur ook thuis wilt gebruiken voor een privéfeestje.

Andere fiscale voordelen

Naast de mogelijkheid om de kosten van een opblaasfiguur als zakelijke kosten af te trekken, zijn er mogelijk nog andere fiscale voordelen verbonden aan het huren van een opblaasfiguur. Zo kun je bijvoorbeeld in aanmerking komen voor een investeringsaftrek, als de opblaasfiguur wordt gezien als een investering in je onderneming.

Daarnaast kun je ook btw terugvragen over de huurkosten van de opblaasfiguur, als je onderneming btw-plichtig is. Dit kan een aanzienlijk voordeel opleveren, vooral als het gaat om hoge bedragen.

Conclusie

De kosten voor het huren van een opblaasfiguur zijn over het algemeen aftrekbaar als zakelijke kosten. Zolang je aan de voorwaarden voldoet en kunt aantonen dat de opblaasfiguur binnen de normale bedrijfsuitoefening valt en redelijk is in verhouding tot het zakelijke belang, kun je de kosten opvoeren in je belastingaangifte. Daarnaast zijn er mogelijk nog andere fiscale voordelen verbonden aan het huren van een opblaasfiguur, zoals investeringsaftrek en btw-teruggave. Het is altijd raadzaam om bij twijfel contact op te nemen met een fiscaal adviseur.