Advies voor beveiligingscamera’s in en rondom uw bedrijf

Advies voor beveiligingscamera’s in en rondom uw bedrijf

Het beveiligen van uw bedrijf is een belangrijk onderdeel om uw dienstverlening, producten en medewerkers te beschermen tegen inbraak, bedreiging, diefstal en vandalisme. Met beveiligingscamera’s in en rondom uw bedrijf kunt u hier een eerste stap mee zetten. In dit artikel nemen we u mee waar u aan moet denken bij het aanschaffen en installeren van beveiligingscamera’s. Heeft u een grote onderneming, vele vierkante meters of juist verschillende locaties hebt, is een extern beveiligingscamera advies overigens sterk aan te raden. Het opzetten van een juist schema en ervoor zorgen dat uw volledige onderneming goed beveiligd wordt. 

Wat moet er beveiligd worden? 

De eerste vraag die gesteld moet worden binnen de organisatie is wat er exact beveiligd moet worden. Betreft het de beveiliging van puur het pand en de bedrijfslocatie, of dient er ook beveiliging binnen het bedrijf aangebracht te worden. Denk aan magazijnen en warehouses voor uw voorraad of juist het kantoor waar bedrijfs- en privacy gevoelige informatie opgeslagen ligt. 

Wie krijgt er toegang tot de beveiligingscamera’s?

Met de komst van moderne Internet Protocoal camera’s - de IP camera - kunt u op afstand toegang krijgen tot alle beveiligingscamera’s en beveiligingsbeelden. Handig met uw smartphone, via uw tablet of laptop direct live de beelden kijken én terugkijken. Dat maakt het ook eenvoudig om toegang te delen voor andere medewerkers, directieleden en MT-leden binnen het bedrijf. Afhankelijk van wat er beveiligd moet worden, is het belangrijk om intern af te stemmen wie toegang heeft tot de beveiligingscamera’s. 

Welk type beveiligingscamera past het beste bij het bedrijf?

Verschillende type beveiligingscamera's kunnen op verschillende manieren worden ingezet bij uw bedrijf. Mocht u hier onvoldoende kennis van hebben, laat u dan goed adviseren om te garanderen dat uw bedrijf goed beveiligd wordt. De meest gebruikte type camera’s:

Dome Camera: zijn discreet en bieden een brede kijkhoek, waardoor ze ideaal zijn voor het bewaken van grote gebieden.

Pan-Tilt-Zoom (PTZ) Camera: PTZ-camera's kunnen horizontaal (pan), verticaal (tilt) en optisch (zoom) bewegen. 

Fish Eye Camera: Deze camera's hebben een zeer brede kijkhoek, vaak tot 360 graden, waardoor ze perfect zijn voor bijvoorbeeld warehouses en parkeergarages. 

Zoals u leest, is het kiezen van de juiste beveiligingscamera’s best complex. Zeker bij een grotere organisatie gaat het vaak om meerdere camera’s en daarmee een kostbare investering. Laat u goed adviseren en zorg voor een nog beter beveiligd bedrijf.