De voordelen van inventaris- en beveiligingsetiketten

De voordelen van inventaris- en beveiligingsetiketten

Waarom zijn inventaris- en beveiligingsetiketten zo belangrijk voor bedrijven vandaag de dag? Deze kleine etiketten stickers beheren en beschermen bedrijfsmiddelen. Ze kunnen je bedrijfsvoering in principe een stuk efficiënter maken. In dit artikel bespreken we waarom inventaris- en beveiligingsetiketten onmisbaar zijn voor jouw bedrijf. Benieuwd naar de voordelen? Lees dan verder!

Efficiënt voorraadbeheer

Voor een succesvol bedrijf, groot of klein, moet je goed voorraadbeheer hebben. En inventaris etiketten van Avery zijn daarbij superhandig. Met die etiketten kun je producten en spullen identificeren, bijhouden en beheren op een gestandaardiseerde manier. Zo weet je altijd precies hoeveel van elk product je hebt, en voorkom je dat je te veel of te weinig op voorraad hebt. Bovendien bespaar je veel tijd en gedoe, omdat je niet meer met de hand hoeft te tellen. En omdat de etiketten duidelijk en hetzelfde zijn, voorkom je fouten en verwarring.

Verbeterde veiligheid

Beveiligingsetiketten worden veel gebruikt in verschillende bedrijfstakken, zoals winkels, magazijnen en ziekenhuizen, om diefstal te voorkomen. Deze etiketten zorgen ervoor dat er een alarm afgaat als iemand iets probeert mee te nemen zonder toestemming, waardoor dieven worden afgeschrikt en gestolen spullen worden teruggevonden. Bovendien worden speciale etiketten met hologrammen en inkt gebruikt om te voorkomen dat producten worden nagemaakt. Je kunt ze zelf gebruiken om nauwkeurig te volgen waar je bedrijfsmiddelen zich bevinden.

Regelnaleving en rapportage

De regels naleven is in veel sectoren prioriteit, zoals de farmaceutische industrie. Om aan deze regels te voldoen en boetes te vermijden, kun je gebruikmaken van etiketten voor je producten. Met deze etiketten is er transparantie en kan iedereen alle gedetailleerde informatie zien over waar je producten vandaan komen en waar ze naartoe gaan. Bovendien maken deze etiketten het makkelijker om rapporten te maken voor audits en regelgevende instanties. 

Voor elke industrie een geschikte oplossing

Inventaris- en beveiligingsetiketten zijn erg handig om je spullen te beschermen. Ze kunnen tegen verschillende dingen, zoals water, vuil, en temperatuurwisselingen. Ook zijn er verschillende soorten van deze etiketten. Sommige plakken stevig en andere kan je makkelijk weer weghalen. Zo kan je de juiste etiketten kiezen die passen bij wat jij nodig hebt om je spullen te registreren, beveiligen, sluiten of labelen. Op die manier blijven je spullen veilig en georganiseerd.