Groen op je kantoor? Bekijk hier de tips!

Groen op je kantoor? Bekijk hier de tips!

In een wereld waarin we steeds meer tijd doorbrengen op kantoor, is het belangrijk om een gezonde en inspirerende werkomgeving te creëren. Dit kun je bereiken door onder meer groen toe te voegen aan je kantoorruimte. Groene planten kunnen niet alleen de uitstraling van je kantoor verbeteren, maar ook de productiviteit en het welzijn van medewerkers bevorderen. In dit artikel delen we enkele tips voor meer groen op je kantoor. 

Voordelen van groen op kantoor

Het toevoegen van groen aan je kantoorruimte heeft tal van voordelen. Ten eerste kan het bijdragen aan de verbetering van de luchtkwaliteit. Planten absorberen koolstofdioxide en produceren zuurstof, waardoor de lucht frisser en gezonder wordt. Dit kan zorgen voor een vermindering van gezondheidsklachten zoals vermoeidheid, hoofdpijn en irritatie aan de luchtwegen. Daarnaast kan groen op kantoor de productiviteit verhogen. Uit onderzoek is gebleken dat medewerkers in een groene omgeving beter presteren en gelukkiger zijn. Planten kunnen stress verminderen, de concentratie verbeteren en zorgen voor een gevoel van rust en ontspanning. Tot slot zorgt groen op kantoor voor een aantrekkelijke en prettige werkomgeving. Het geeft een gevoel van verbondenheid met de natuur en kan de esthetiek van de ruimte verbeteren. Een mooi ingericht kantoor met planten kan bovendien een positieve indruk maken op bezoekers en klanten.

Tips voor het integreren van groen op je kantoor

1. Kies de juiste planten

Niet alle planten zijn geschikt voor een kantooromgeving. Sommige planten hebben specifieke eisen wat betreft temperatuur, licht en luchtvochtigheid. Kies daarom voor planten die goed bloeien in een kantooromgeving met kunstlicht en airconditioning. Enkele voorbeelden van geschikte kantoorplanten zijn de Sansevieria, Pothos en Areca palm.

2. Creëer groene hoekjes

Plaats interieurbeplanting op strategische plekken in je kantoorruimte. Bijvoorbeeld in hoeken, gangen, receptiebalies en vergaderruimtes. Door groen te integreren op verschillende plekken, zorg je voor een harmonieuze en evenwichtige uitstraling.

3. Denk aan verticale beplanting

Als je weinig ruimte hebt op je kantoor, is verticale beplanting een goede oplossing. Hang planten aan de muur of plaats ze in speciale plantenbakken aan het plafond. Hierdoor heb je niet alleen meer groen, maar maak je ook gebruik van de beschikbare ruimte. 

4. Onderhoud de planten goed

Om optimaal van groen op je kantoor te kunnen genieten, is het belangrijk om de planten goed te onderhouden. Dit kan door voor voldoende water en licht te zorgen, dode bladeren te verwijderen en de planten regelmatig voeding te geven. Als je zelf niet veel tijd hebt voor het onderhoud, kun je ook overwegen om een professioneel bedrijf in te schakelen voor interieurbeplanting zoals Donker Design.

5. Maak groen onderdeel van de bedrijfscultuur

Om groen op je kantoor echt tot zijn recht te laten komen, is het belangrijk om het onderdeel te maken van de bedrijfscultuur. Zo kun je je medewerkers ook aanmoedigen om zelf ook planten op hun bureau te zetten en kun je bijvoorbeeld workshops over plantverzorging organiseren. Op deze manier wordt groen niet alleen gezien als decoratie, maar als een essentieel onderdeel van de werkomgeving.