Hoe houd je de administratie overzichtelijk?

Hoe houd je de administratie overzichtelijk?

De administratie, voor kleine of middelgrote ondernemingen is het een grote uitdaging om dit overzichtelijk te houden. Gelukkig zijn er slimme manieren waarom je je administratie kan optimaliseren. Neem bijvoorbeeld het declareren van bonnetjes. Bij een klein bedrijf hebben mensen vaak de neiging om declaraties in een los bestand bij te houden. Soms wordt dit überhaupt niet digitaal bijgehouden en slingert er ergens op iemands bureau een bonnetje rond. Dit is een voorbeeld van iets wat vraagt om verbetering. Er is slimme software waarmee je dit soort zaken efficiënter kunt regelen. Waarom? Omdat je zo veel geld en tijd bespaart.

Wat is een HRIS en wat zijn daarvan de voordelen?

Een goede manier om de administratie van je onderneming overzichtelijker te maken, is door gebruik te maken van een HRIS. HRIS is de afkorting van Human Recources Information System. Een HRIS helpt bij het optimaliseren van HR-processen. Denk hierbij aan het beheren van documenten, de salarisadministratie en het onboarden van nieuwe medewerkers. Dit zijn taken die normaal gesproken veel tijd kosten, maar met behulp van een HRIS kunnen worden verbeterd. Dat komt doordat vrijwel alle taken van de HR managers vanuit één plek worden geregeld. 

Geen rondslingerende bonnetjes meer

We hebben het al even gehad over hoe je met slimme software declaraties efficiënter kunt verwerken. Dit werkt vrij simpel. In plaats van dat je werkt met losse bonnetjes, is het veel efficiënter om van HR software gebruik te maken. Dit gebeurt dan volledig automatisch. Vaak hoort er bij dit soort software een handige declaratie app waarbij je als medewerker een declaratie gemakkelijk kunt scannen. Vervolgens hoeft deze alleen maar door de werkgever worden goedgekeurd. De rest laat je over aan de software. De software zorgt onder meer voor een handig maandelijks overzicht van alle declaraties. Je kunt je dus wel voorstellen hoeveel kostbare tijd je hiermee bespaart.

Kies voor overzicht

Als je je onderneming wilt laten groeien, is het echt zonde om geen gebruik te maken van de mogelijkheden van slimme software. Zowel medewerkers als HR managers hebben hier profijt van. De HR managers hebben een helderder inzicht in gegevens en de medewerkers hebben betere toegang tot hun documenten. Mocht je als ondernemer behoefte hebben aan meer overzicht, raden we je aan om eens goede HR software uit te proberen. Het voordeel is dat veel van dit soort software werken met een proefabonnement waarbij je het systeem een maand lang gratis kunt uitproberen.