Is opladen in België goedkoper dan in Nederland?

Is opladen in België goedkoper dan in Nederland?

Ben je van plan om voor het eerst op vakantie te gaan met de elektrische auto? En wil je graag naar België? Dat is een hele verstandige keuze, want België is een heerlijk land om vakantie te vieren! Je vindt hier schitterende natuur (Ardennen), prachtige steden (Gent, Brussel, Antwerpen), maar ook de Belgische keuken is op zich al een aanrader om hiernaartoe te gaan. Hieronder hebben we de voordelen van het op vakantiegaan met de elektrische auto op een rijtje gezet, maar ook geven we je antwoord op de vraag of het goedkoper laden is in België dan in Nederland. Lees je mee?

Voordelen van op vakantie gaan met de elektrische auto 

De elektrische auto heeft veel voordelen als het gaat om op vakantie gaan. Ten eerste bewijs je het milieu een grote dienst omdat je geen uitstoot hebt met een elektrische auto. Ten tweede rijd je hartstikke stil, waardoor het heerlijk rijden is door de Belgische natuur. Ten derde kost het veel minder geld om elektrisch te rijden, ten opzichte van de kosten die je maakt met bijvoorbeeld een benzineauto of een dieselauto. 

Is opladen in België goedkoper dan in Nederland?

Goedkoper opladen in België? Dat zou heel mooi zijn, maar opladen is hier helaas niet goedkoper dan in Nederland. Het is echter wel zo, dat de infrastructuur qua laadpunten in België met de week beter en uitgebreider wordt. Met andere woorden; je kunt prima op vakantiegaan naar België met je elektrische auto. Met je elektrische auto door Luxemburg? Met je elektrische auto door Luxemburg? Rijd je eerst door België en dan door Luxemburg, omdat je bijvoorbeeld uiteindelijk naar Frankrijk of Duitsland wilt reizen? Ook in Luxemburg kun je op heel veel plekken opladen, dus dit zal je geen beperkingen opleveren.

Kies voor een verblijfplaats met oplaadpunt

Als je jouw reis nog moet plannen, kies dan voor een verblijfplaats waar je een oplaadpunt hebt. Bij heel veel hotels vind je bijvoorbeeld een laadpaal. Ideaal als jouw plan is om in België te overnachten, om daarna door te reizen naar bijvoorbeeld Frankrijk. De stroom is in zo’n hotel niet duur en ’s morgens kun je altijd rekenen op een volle accu. Ook heel veel campings en vakantieparken beschikken over laadpalen, let hierop voordat je een locatie gaat boeken!