Veiligheidstips voor magazijnmedewerkers

Veiligheidstips voor magazijnmedewerkers

Veel mensen die geen diploma hebben of nog aan het studeren zijn zullen een baan vinden in het magazijn. In het magazijn ben je vooral in je eentje aan het werk en heb je niet veel contact met andere mensen, dit is voor sommige mensen een ideaal iets. Maar in een magazijn werken kan ook best gevaarlijk zijn, daarom geven we je hieronder een paar veiligheidstips speciaal bedoeld voor magazijnmedewerkers.

Bewustzijn 

Als eerste is het belangrijk dat je je bewust bent van je omgeving en de mogelijke gevaren die zich daar in af kunnen spelen. Om dit te kunnen herkennen, kan het handig zijn om veiligheidstrainingen te volgen. Zo weet je wat er fout kan gaan, maar ook wat je moet doen bij gevaarlijke situaties waarbij eventueel letsel aan te pas komt.

Apparatuur

In een magazijn, bijvoorbeeld die van Broekman Logistics, zul je ook om moeten gaan met het apparatuur. Denk bijvoorbeeld aan karretjes om goederen te vervoeren. Hiervoor moet je wel goed weten hoe zo’n machine werkt en kunnen herkennen wanneer er iets mis is met zo’n machine. Als je aan het werk gaat met machines, zorg dan altijd dat je bent uitgerust met veiligheidsschoenen, een helm en gehoorbescherming.

Ergonomie

De kans is groot dat je in een magazijn, zoals de warehousing van Broekman Logistics, dingen moet tillen en verplaatsen. Je hebt bij tillen en goede en een verkeerde manier, bij de verkeerde manier kun je veel last gaan krijgen van je gewrichten. Het is daarom belangrijk dat alle medewerkers weten hoe ze goed moeten tillen en gebruik kunnen maken van hulpmiddelen die het tillen makkelijker maken.

Eerste hulp

Een ongeluk zit in een klein hoekje, het is daarom verstandig dat je weet wat je moet doen in gevaarlijke situaties waarbij iemand gewond is geraakt. Denk bijvoorbeeld aan wat je nodig hebt uit de EHBO-kit en hoe je dit toepast op iemand anders.

Veel mensen werken in het magazijn omdat het een laagdrempelige baan is om uit te voeren, maar het kan ook een gevaarlijke baan zijn. Wees je bewust van je omgeving en zijn gevaren en volg veiligheidstrainingen. Weet ook hoe je om moet gaan met de apparatuur en draag veiligheidskleding. Het is ook belangrijk dat je weet hoe je dingen moet tillen en welke hulpmiddelen je hierbij kunt gebruiken. Mocht er toch eerste hulp nodig zijn, weet dan wat je moet doen met de EHBO-kit.