Verstelbaar bureau kopen voor kantoor? Lees deze 3 tips!

Verstelbaar bureau kopen voor kantoor? Lees deze 3 tips!

In de moderne wereld van vandaag, waar langdurig zitten een veelvoorkomend probleem is, worden verstelbare bureaus steeds populairder. Deze innovatieve oplossing heeft de potentie om de manier waarop we werken te veranderen door de mogelijkheid te bieden om van houding te veranderen en ergonomische problemen aan te pakken. In dit artikel zullen we de voordelen van verstelbare bureaus bespreken, de keuzes die beschikbaar zijn en enkele bekende merken belichten.

Waarom kiezen voor een verstelbaar bureau?

Verstelbare bureaus bieden een breed scala aan voordelen, zowel op het gebied van gezondheid als productiviteit. Ten eerste bevorderen ze een betere houding door de gebruiker in staat te stellen de hoogte van het bureau aan te passen aan hun individuele behoeften. Dit helpt rugklachten en andere problemen met de wervelkolom te verminderen. Bovendien stimuleert afwisseling tussen zittend en staand werken de bloedcirculatie, vermindert het vermoeidheid en helpt het de concentratie te verbeteren. Verstelbare bureaus bieden ook flexibiliteit voor gebruikers met verschillende lengtes, waardoor ze comfortabeler kunnen werken, ongeacht hun lengte.

Elektrisch of handmatig verstelbaar?

Wat betreft de keuzes die beschikbaar zijn, zijn er verschillende opties om uit te kiezen. Elektrisch verstelbare bureaus zijn populair vanwege het gemak waarmee de hoogte kan worden aangepast met een druk op de knop. Deze bureaus hebben meestal een geheugenfunctie waarmee gebruikers hun favoriete hoogte-instellingen kunnen opslaan. Er zijn ook opties, zoals dit verstelbare bureau, die je kunt verstellen met een inbussleutel. Deze bureaus zijn vaak wat voordeliger. Ze vereisen echter enige inspanning om de hoogte aan te passen door middel van een slinger of hendel. Voor mensen die vooral staand werken, zijn er ook speciale sta-bureaus verkrijgbaar die een vaste hoogte hebben en ontworpen zijn om een actieve werkhouding te bevorderen.

Goede verstelbare bureaus

Als het gaat om bekende merken op het gebied van verstelbare bureaus, zijn er enkele gerenommeerde namen die opvallen. Een van deze merken is Varidesk, dat een breed scala aan verstelbare bureaus aanbiedt, variërend van elektrische modellen tot converter-oplossingen die op bestaande bureaus kunnen worden geplaatst. Varidesk is bekend om zijn kwaliteit en duurzaamheid. Een ander gerenommeerd merk is Ergotron, dat ergonomische oplossingen biedt, waaronder verstelbare bureaus met unieke functies zoals kantelbare werkbladen. Andere bekende merken zijn Steelcase, Herman Miller en Uplift Desk, die allemaal hoogwaardige verstelbare bureaus produceren die aan de behoeften van diverse gebruikers tegemoetkomen.