Wat vinden we op de Bijlmerdreef 106 in Amsterdam? Een inkijkje bij het ING hoofdkantoor!

Wat vinden we op de Bijlmerdreef 106 in Amsterdam? Een inkijkje bij het ING hoofdkantoor!

Het ING hoofdkantoor is gevestigd op Bijlmerdreef 106 in Amsterdam-Zuidoost. Het imposante gebouw is ontworpen door architectenbureau Meyer en Van Schooten en is in 2002 in gebruik genomen als de nieuwe thuisbasis van ING.

Het ING hoofdkantoor

Het ING hoofdkantoor beslaat maar liefst 26 verdiepingen en heeft een totale oppervlakte van 82.000 vierkante meter. Het gebouw is zo ontworpen dat het optimaal gebruik maakt van daglicht en natuurlijke ventilatie, waardoor het energiezuinig is en een lage CO2-uitstoot heeft.

Naast kantoren voor ING-medewerkers, biedt het gebouw ook ruimte aan diverse voorzieningen voor de medewerkers en bezoekers. Zo zijn er verschillende restaurants, vergaderzalen en een grote evenementenruimte genaamd de 'ING Art Gallery', waar regelmatig tentoonstellingen worden gehouden.

Een van de opvallende kenmerken van het gebouw is de glazen atrium dat de volledige hoogte van het gebouw beslaat. Dit atrium verbindt de verschillende verdiepingen en zorgt voor een open en lichte sfeer in het gebouw. Daarnaast is er ook een indrukwekkende glazen gevel die zorgt voor een mooi uitzicht op de stad Amsterdam.

Bereikbaarheid ING kantoor

Het ING hoofdkantoor is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Het gebouw ligt vlakbij metrostation Bullewijk en treinstation Amsterdam Bijlmer Arena. Daarnaast is er ook een parkeergarage bij het gebouw, waar medewerkers en bezoekers kunnen parkeren.

Naast de indrukwekkende architectuur, heeft het ING hoofdkantoor ook een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van Amsterdam-Zuidoost. Het gebouw werd gebouwd op de plek van het voormalige stadion van voetbalclub Ajax en markeerde het begin van een nieuw tijdperk voor het gebied. Het ING hoofdkantoor bracht niet alleen werkgelegenheid naar de regio, maar zorgde ook voor een nieuwe impuls in de ontwikkeling van het gebied.

De bijlmerdreef 106

Bijlmerdreef 106 in Amsterdam is de thuisbasis van het indrukwekkende ING hoofdkantoor. Het gebouw is een staaltje van moderne architectuur en biedt een inspirerende werkomgeving voor de medewerkers van ING. Daarnaast heeft het gebouw een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van Amsterdam-Zuidoost en de stad Amsterdam. Het ING hoofdkantoor is een iconisch gebouw en een bezienswaardigheid op zichzelf. Het is een belangrijk onderdeel van de skyline van Amsterdam en trekt regelmatig architectuurliefhebbers en toeristen aan die het gebouw willen bewonderen.